• 2020-07-15 11:08:51
    Info General

    Dissabte, Andreu Carrasco (ERC-MES-AM), qui ja havia sigut alcalde de l’Albiol durant un període de 10 anys entre el 2005 i el 2015, serà investit amb tota seguretat com a nou alcalde del municipi i rellevarà en el càrrec a Mario Cortés (SUMEM-CP), que ha ocupat l’alcaldia de l’Albiol durant aquest primer any de legislatura.

    Aquest relleu és fruit del pacte de govern subscrit entre les dues formacions polítiques (ERC-MES-AM i SUMEM per l’Albiol) després de les eleccions municipals del passat 26 de maig de 2019. El pacte subscrit entre les dues formacions preveu que l’únic regidor de SUMEM (Mario Cortés) ocuparia l’alcaldia del municipi el primer any de mandat i que el cap de llista d’ERC-MES-AM (Andreu Carrasco) serà l’alcalde durant els 3 últims anys de mandat.

    Així doncs, aquest divendres, 17 de juliol, en el ple que se celebrarà a les 18.30h a les Oficines Municipals de Les Masies Catalanes és previst que Mario Cortés doni compte al plenari de la seva renúncia al càrrec d’alcalde, tràmit imprescindible per poder realitzar el relleu de la màxima autoritat de l’Albiol. Durant aquesta sessió plenària també es tractaran altres qüestions relatives a seguretat, mocions, etc.
    L’endemà, dissabte 18 de juliol, també a les 18.30h, a les Oficines Municipals de Les Masies Catalanes es farà una nova sessió plenària per a la votació, l’elecció i la investidura del nou alcalde, Andreu Carrasco. Carrasco és regidor de l’Ajuntament de l’Albiol des de l’any 2003 i en 2005 va accedir a l’alcaldia per primer cop, càrrec que va ocupar ininterrompudament fins a 2015.

    Cal destacar que les llistes electorals que ha encapçalat Andreu Carrasco a l’Albiol han estat, a totes les eleccions municipals, les llistes més votades, però en les eleccions de 2015, tot i haver estat la força més votada, els pactes postelectorals van deixar Andreu Carrasco a l’oposició.

    Posteriorment, i ja en les eleccions municipals celebrades l’any passat, la formació política encapçalada per Andreu Carrasco va tornar a ser la força més votada, amb tres regidors, i va pactar l’acord de govern amb Mario Cortés (1), amb un programa basat en la consolidació de la urbanització Les Masies Catalanes i en continuar treballant per revitalitzar el nucli antic del municipi. Per la seva part, Units per l’Albiol, que va obtenir 3 regidors, va passar a l’oposició. L’acord de govern entre ERC i SUMEM també incloïa que el primer any l’alcalde fos Mario Cortés i els altres 3 anys fossin responsabilitat d’Andreu Carrasco, acord que es materialitzarà aquest proper dissabte.





    Adjuntos: