• 2020-09-21 15:42:38
    Info General

    Des del Departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca (DARP) de la Generalitat de Catalunya s’informa de la detecció d’un nou frau de comerç en línia anomenat “Brushing”.

    Aquest frau consisteix en la rebuda de petits paquets, amb contingut de poc valor, que en cap moment ha comprat el destinatari i es enviat per diverses plataformes de comerç online amb l’objectiu de poder augmentar el seu posicionament en les plataformes de venta.

    Tot i que no suposa cap despesa pel destinatari s’alerta que en alguns casos els paquets poden contenir llavors foranies per sembrar, amb els greus perills que això pot comportar, com ara la introducció de noves espècies de males herbes o plantes invasores, posant en risc el nostre ecosistema, a més de la introducció de bacteris, fongs o virus.

    En el cas que es rebi un d’aquests paquets mai s’han de plantar aquestes llavors ni tampoc llençar-les a les escombraries ni al medi i comunicar-ho al DARP el qual s’encarregarà de fer una gestió segura i adequada del material.

    Per tot plegat es demana la col·laboració de tothom davant aquest perill que suposa per al nostre medi i ecosistema.





    Adjuntos: